SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Šahovski klub Sarajevo svim građanima Bosne i Hercegovine čestita Dan državnosti. Svim stanovnicima naše države želimo sretnu i uspješnu budućnost.

Današnji dan obilježava se od 25. novembra 1943. godine, kada je održano prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu. Na pomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine, potvrđene su njene historijske granice, koje datiraju još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji. Najvažnija činjenica i zaključak zasjedanja ZAVNOBiH-a upravo je to da je Bosna i Hercegovina definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava.

Povodom Dana državnosti Šahovski klub Sarajevo će održati tradicionalni šahovski turnir 25. novembra 2021. godine s početkom u 16 sati.

6 thoughts on “SRETAN DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE”

  1. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

  2. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

  3. I admire this article for the well-researched content and excellent wording. I got so involved in this material that I couldn’t stop reading. I am impressed with your work and skills. Thank you so much. wurinet2.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.