Velemajstor Milan Vukić pobjednik IT CHESS CUP AGENTLOCATOR 2021

U organizaciji ŠK Sarajevo održan je IT CHESS CUP AGENTLOCATOR 2021 turnir u periodu 25-26.12.2021. godine. Bio je to prvi rapid turnir sa prenosom partija uživo iz Bosne i Hercegovine širom svijeta. U subotu 25.12. turnir je bio ubjedljivo najgledaniji na svjetskim šahovskim portalima. Zaista velika stvar za bosanskohercegovački šah te promociju naše zemlje, Kluba, igrača i sponzora.

Turnir se igrao u prostorijama firme AgentLocator u Maglajskoj 1. Tempo igre bio je 25 minuta po igraču za cijelu partiju uz 10 sekundi dodatka po odigranom potezu. Igralo se bergerovim sistemom u 9 kola.

U 10. 30 sati turnir su svečano otvorili predsjednik ŠK Sarajevo Prof. dr Haris Gekić, zatim direktor turnira Dževdet Dautbegović i počasni predsjednik ŠK Sarajevo Akademik Prof. dr Enver Raljević. Prvi dan turnira nakon 4 odigrana kola i veoma zanimljivih mečeva prvo mjesto sa 3 poena držao velemajstor Milan Vukić, a od 2. do 4. mjesta sa 2.5 poena bili su majstor FIDE Muris Konjičanin, velemajstor Emir Dizdarević i majstor FIDE Efim Muratović. Od 5. do 6. mjesta bili su majstorski kandidat Muamer Mrnđić i internacionalni majstor Goran Trkulja sa 2 poena. Na 7. mjestu sa 1 poenom bio je mladi Nermin Haznadar, a na 8. mjestu sa 0.5 poena Akademik Prof. dr Suad Kurtćehajić. Na posljednjem 9. mjestu bez poena nalazio se majstor FIDE Amir Hadžović.

Konačna tabela nakon 9 odigranih kola imala je sljedeći izgleda:

Ukoliko ste propustili prenos partija sve ih ponovo možete pogledati na sljedećim linkovima:

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/it-chess-cup-agentlocator-2021#live

https://www.chess.com/events/2021-it-chess-cup-agentLocator

https://live.followchess.com/#!it-chess-cup-agentlocator-2021

https://www.chessbomb.com/arena/2021-it-chess-cup-agentLocator

https://www.chessscout.info/live/IT-Chess-Cup-Agentlocator-2021/

U nastavku možete pogledati fotografije sa turnira:

Leave a Comment

Your email address will not be published.