IT CHESS CUP AGENTLOCATOR 2021

Na otvaranju će se medijima obratiti akademik prof. dr. Enver Raljević, počasni predsjednik ŠK Sarajevo, i direktor turnira te glavni predstavnik firme AgentLocator Dževdet Dautbegović.

Turnir je pozivnog karaktera. Nastupit će 9 renomiranih šahista. Prvi favoriti turnira po rejtingu su nekadašnji trostruki prvak bivše Jugoslavije u šahu, velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke, zatim reprezentativac i osvajač srebrene olimpijske medalje za našu zemlju, velemajstor Emir Dizdarević. Odmah nakon njih svoju šansu tražit će internacionalni majstor Goran Trkulja iz Zenice, te iskusni majstor FIDE Efim Muratović iz Goražda (zamijenio velemajstora Denisa Kadrića koji je dobio poziv za svjetsko rapid prvenstvo). Ništa puno manje po kvaliteti i rejtingu ne zaostaju ni majstori FIDE Amir Hadžović i Muris Konjičanin iz Sarajeva, kao ni majstorski kandidat Muamer Mrnđić iz Konjica. Svoju šansu na turniru za što bolji plasman tražit će i mladi Nermin Haznadar, šampion Bosne i Hercegovine u kategoriji do 18 godina, te majstorski kandidat akademik prof. dr Suad Kurtćehajić.

U subotu su planirana odigravanja četiri, a u nedjelju pet kola.

Zatvaranje turnira i podjela nagrada: 26.12.2021. (nedjelja) oko 18 sati.

Nagradni fond turnira je 7.000 KM, a pobjednik će pored nagrade od 1.800 KM osvojiti i pehar u trajno vlasništvo. Organizatori su obezbijedili nagrade za sve takmičare.

Održavanje ovog turnira uz glavnog pokrovitelja AgentLocator iz Sarajeva pomogle su uspješne kompanije: Radius, Tamex, Kodeks, Standard-Em, Alba i Topuz.

Sve partije sa turnira možete pratiti na sljedećim linkovima:

https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/it-chess-cup-agentlocator-2021#live

https://www.chess.com/events/2021-it-chess-cup-agentLocator

https://live.followchess.com/#!it-chess-cup-agentlocator-2021

https://www.chessbomb.com/arena/2021-it-chess-cup-agentLocator

https://www.chessscout.info/live/IT-Chess-Cup-Agentlocator-2021/

Leave a Comment

Your email address will not be published.