Faris Drino pobjednik 1.Vikend rapid turnira

U prostorijama Kluba u subotu 20. novembra odigran je 1. Vikend rapid turnir u novoj sezoni. Nastupilo je 13 takmičara. Igralo se po tempu od 15 minuta po igraču u 7 kola. Sudio je Zlatko Miladinović, nacionalni sudija.

U 42 odigrane partije 20 puta pobijedili su igrači sa bijelim figurama, svega 5 puta je bio remi, dok su igrači sa crnim figurama ostvarili 17 pobjeda. Nakon 7 odigranih kola tri igrača su imala po 5.5 osvojenih bodova, ali je mladi Faris Drino radi boljih dodatnih kriterija zauzeo prvo mjesto. Drugoplasirani je bio majstorski kandidat Halid Strinić, a trećeplasirani mladi Nermin Haznadar.

U zadnjem kolu Nermin Haznadar je pobijedio prvoplasiranog Farisa Drinu kojem je ovo bio jedini poraz na turniru, dok je Haznadara uspio pobjediti Tahir Gavranović. Jedini neporaženi na današnjem turniru bio je Halid Strinić, ali uz tri remija (sa Drinom, Haznadarom i Korjenićem).

Na četvrto mjesto plasirao se Mujo Manić sa 4.5 poena, dok su na 5. i 6. mjestu sa po 4 poena završili Suad Kurtćehajić i Samir Čamdžija. Od 7-9. mjesta sa po 3.5 poena plasirali su se: Ešef Korjenić, Tahir Gavranović i Fuad Bavčić. Deseto mjesto je osvojio Zdenko Mršić sa 3 poena, a 11. mjesto Jandrija Rakita sa 2.5 poena. 12-13 mjesto podijelili su sa po 2 poena Jakub Hasanović i mladi Edhem Kapidžić.

Konačna tabela nakon 7.kola imala je sljedeći izgled:

http://chess-results.com/tnr592527.aspx?lan=15&art=1&rd=7

U nastavku pogledajte još par fotografija sa turnira:

7 thoughts on “Faris Drino pobjednik 1.Vikend rapid turnira”

  1. Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

Leave a Comment

Your email address will not be published.