Najava finala Otvorenog prvenstva ŠK Sarajevo “6. Memorijal Ekrem Galijatović”

Šahovski klub „Sarajevo“ organizuje „Otvoreno prvenstvo šahovskog kluba Sarajevo pod nazivom “6. Memorijal Ekrem Galijatović“ u spomen na dugogodišnjeg člana Predsjedništva šahovskog kluba „Sarajevo“ i uglednog sarajevskog advokata koji je smatran za najboljeg u oblasti privrednog prava.

Otvaranje finala predviđeno je u petak 13. marta u 16 sati.

Finalni turnir će se igrati od 13-21. marta 2020. godine u prostorijama Kluba sa 12 igrača u 11 kola. Sve partije na finalu prvenstva bit će rejtingovane za svjetsku rang listu i uživo online prenošene putem najprestižnijeg šahovskog portala za prijenos šahovskih partija na svijetu chess24.com kao i na sksarajevo.com, sah.ba, chess.com i chessbomb.com

U finalu će nastupiti među ostalima i proslavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i osvajač srebrene olimpijske medalje velemajstor Emir Dizdarević, zatim naši gosti na ovom turniru, najperspektivniji mladi majstori FIDE iz Turske Kamer Kayra i Alparslan Isik.

Također, nastupit će i članovi prve ekipe ŠK Sarajevo: majstor FIDE Amir Hadžović, međunarodni majstorski kandidat Adnan Sitnić, majstorski kandidat Fahrudin Halilović i majstorski kandidat Akademik Prof.dr. Suad Kurtćehajić, te član našeg Kluba majstor FIDE Željko Galić.

Preostala 4 takmičara finala dobili smo kroz kvalifikacije koje su igrane od 21-25. februara, a to su: majstorski kandidat Muamer Mrnđić, majstor FIDE Senad Kamberović, međunarodni majstorski kandidat Bajro Obuća i majstorski kandidat Sead Kozarčanin.

Direktor turnira je Doc.dr. Haris Gekić, međunarodni majstorski kandidat, a sudije turnira su Mirza Miralem, internacionalni sudija i Zlatko Miladinović, nacionalni sudija.

Kantonalni sudija Dino Marković će se pobrinuti da sve partije sa finala ljubitelji šaha mogu pratiti putem interneta svakodnevno.

Glavni sponzori prvenstva su Advokatska/odvjetnička komora Federacije Bosne i Hercegovine i Regionalna advokatska-odvjetnička komora Sarajevo, porodica Galijatović i Peti element d.o.o.

Organizator ŠK Sarajevo poziva sve zaljubljenike u šahovsku igru da posjete prostorije Kluba u toku trajanja prvenstva i uživaju u borbama na 64 crno-bijela polja.

U nastavku pogledajte kompletan raspis za finalni turnir: RASPIS FINALE

3 thoughts on “Najava finala Otvorenog prvenstva ŠK Sarajevo “6. Memorijal Ekrem Galijatović””

  1. I may need your help. I’ve been doing research on gate io recently, and I’ve tried a lot of different things. Later, I read your article, and I think your way of writing has given me some innovative ideas, thank you very much.

Leave a Comment

Your email address will not be published.