Najava 7. Memorijalni turnir “Akademik Prof. dr. Nijaz Duraković”

Šahovski klub Sarajevo u saradnji sa Fakultetom političkih nauka (FPN) Univerziteta u Sarajevu organizuje u nedjelju 02. februara 2020. godine, 7. Memorijalni šahovski turnir “Akademik Prof. Dr. Nijaz Duraković”. 

Turnir se igra u znak sjećana na dugogodišnjeg profesora FPN-a i istaknutog društveno-političkog radnika. Šahovski klub Sarajevo u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Sarajevo u proteklih šest godina organizovao je memorijalni šahovski turnir kulturnih i javnih radnika u spomen na akademika prof.dr. Nijaza Durakovića, koji je svojim djelovanjem zadužio i Grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u cjelini. Svojim aktivnostima i naučnim djelovanjem akademik prof.dr. Nijaz Duraković uvijek se borio i isticao Bosnu i Hercegovinu kao cjelovitu zemlju svih njenih naroda, a bio je i veliki zaljubljenik u šahovsku igru. Na prethodnih šest memorijalnih turnira nastupilo je preko 100 istaknutih kulturnih i javnih radnika Grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Početak turnira je planiran u 12 sati u prostorijama Fakulteta političkih nauka u ulici Skenderija broj 72. Organizatori su obezbjedili značajne nagrade za najuspješnije takmičare i to: redovne nagrade za prvih sedam mjesta i posebne nagrade za najuspješnije kulturne i javne radnike iz oblasti diplomatije, politike, medija, zdravstva, obrazovanja, kulture i sporta.

Turnir je pozivnog karaktera, a učešće mogu uzeti samo osobe koje su dobile poziv od organizatora.

Turnir se igra po “Švicarskom sistemu” uz tempo igre od 15 minuta po igraču.

Sudije Memorijala su Mirza Miralem (internacionalni sudija) i Zlatko Miladinović (nacionalni sudija).

4 thoughts on “Najava 7. Memorijalni turnir “Akademik Prof. dr. Nijaz Duraković””

  1. I admire this article for the well-researched content and excellent wording. I got so involved in this material that I couldn’t stop reading. I am impressed with your work and skills. Thank you so much. internetgame.me

Leave a Comment

Your email address will not be published.