Majstor FIDE Muris Konjičanin pobjednik 2. Vikend blic turnira

Četvorica najuspješnijih i sudija današnjeg 2. Vikend blic turnira ŠK Sarajevo 2020:
Zlatko Miladinović (sudija), Eldin Bučan, FM Željko Galić, FM Muris Konjičanin i Halid Strinić

U nedjelju 26. januara 2020. godine s početkom u 11 sati u klupskim prostorijama odigran je 2. Vikend blic turnir u 2020. godini.

Nastupilo je 14 članova ŠK Sarajevo koji su se takmičili po Švicarskom sistemu u 9 kola i tempom od 5 minuta uz 3 sekunde dodatka po igraču za cijelu partiju. Sudio je Zlatko Miladinović, NA.

Nakon veoma uzbudljive 63 odigrane partije prvo mjesto sa 7.5 poena iz 9 partija osvojio je majstor FIDE Muris Konjičanin uz 6 pobjeda i tri remija te bez poraza (remiji sa Dedić Nedžadom, FM Željkom Galićem i Halidom Strinićem). Na drugo mjesto plasirao se majstor FIDE Željko Galić sa 7 poena bez poraza, ali uz jedan remi više od Konjičanina.

Treće mjesto sasvim zasluženo osvojio je Dedić Nedžad koji je ostvario 6 pobjeda uz jedan remi i dva poraza (6.5 poena). Četvrto mjesto zauzeo je majstorski kandidat Halid Strinić sa 5.5 poena koliko je imao i majstorski kandidat Eldin Bučan na 5. mjestu.

Konačna tabela je nakon 9. kola imala sljedeći izgled, a ispod tabele se nalazi link na kome možete pogledati kompletne rezultate:

Naredni 3. Vikend blic turnir biće odigran u subotu 01. februara s početkom u 11 sati uz tempo igre od 3 minute i 2 sekunde dodatka po igraču.

2 thoughts on “Majstor FIDE Muris Konjičanin pobjednik 2. Vikend blic turnira”

Leave a Comment

Your email address will not be published.