Najava 7. Brzopotezni Grand Prix Šahovskog saveza Kantona Sarajevo

U nedjelju 29. decembra 2019. godine u tehničkoj organizaciji ŠK Sarajevo održat će 7. Brzopotezni Grand Prix Šahovskog saveza Kantona Sarajevo s početkom u 11 sati. Ovo će biti posljednji u seriji Grand Prix-a prije finalnog turnira te će se na njemu osvojeni kvalifikacioni bodovi računati duplo. Prvih 16 (18 ako budu izjednačeni) igrača po broju osvojenih bodova sa svih 7 turnira će se plasirati u finale.

Pravo nastupa imaju igrači registrovani u ŠS Kantona Sarajevo, a igrat će se po tempu od 5 minuta po igraču. Prednost kod nastupa imaju igrači sa većim rejtingom na blic rejting listi ŠS Kantona Sarajevo. Sistem takmičenja je Švicarski u 9 kola izuzev ako bude manje od 16 igrača tada će se igrati po Bergerovom sistem.

Upisnina za turnir je 5 KM po igraču i ide cjelokupna u nagradni fond. Osigurani nagradni fond pored upisnine je u iznosu od 100 KM. Minimalna prva nagrada je od 50-70 KM, a ukupan broj nagrada zavisno od broja učesnika bit će 6-8.

Sudija turnira i kontakt osoba za zainteresovane učesnike je Mirza Miralem, IA (broj mob. 061 232 842).

U nastavku možete pogledati dosadašnji broj osvojenih bodova po igraču kao i blic rejting listu ŠS Kantona Sarajevo: dosadašnji osvojeni bodovi po igračima i blic rejting lista ŠS Kantona Sarajevo.

1 thought on “Najava 7. Brzopotezni Grand Prix Šahovskog saveza Kantona Sarajevo”

  1. Thank you again for all the knowledge you distribute. Good post. I was very interested in the article; it’s quite inspiring, I should admit. I like visiting your site since I always come across interesting articles like this one. Great job; I greatly appreciate that. Do keep sharing! internetgame.me

Leave a Comment

Your email address will not be published.