7. Brzopotezni Grand Prix turnir ŠS KS

U nedjelju 29. decembra 2019. godine u prostorijama ŠK Sarajevo odigran je 7. Brzopotezni Grand Prix turnir Šahovskog saveza Kantona Sarajevo. Na turniru je nastupilo 20 šahista, a igrao se švicarski sistem u 11 kola. Turnir je sudio Mirza Miralem, IA.

Nakon 11 odigranih kola najviše uspjeha imao je favorit turnira i srebrni naš olimpijac velemajstor Emir Dizdarević koji je osvojio 9 poena i prvu nagradu. Upisao je 4 remija i niti jedan poraz. Na drugo mjesto plasirao se član ŠK Sarajevo Muris Konjičanin sa 8 poena. Treće mjesto osvojio je FM Senad Kamberović sa 7 poena, a od 4-8. mjesta sa po 6.5 poena plasirali su se Muamer Mrnđić, Amel Katkić, FM Amir Hadžović, Sean Ćorović i Halid Strinić.

Grand prix je u potpunosti ispunio očekivanja kao jedan veoma zanimljiv brzopotezni turnir. Za narednu nedjelju, 05. januara 2020. godine zakazan je finalni Grand Prix.

2 thoughts on “7. Brzopotezni Grand Prix turnir ŠS KS”

  1. Thanks for sharing nice information with us. I like your post and all you share with us is up to date and quite informative, I would like to bookmark the page so I can come here again to read you, as you have done a wonderful job. youubbe.me

Leave a Comment

Your email address will not be published.