Majstor FIDE Muris Konjičanin pobjednik 5. Vikend blic turnira

U nedjelju 16. februara 2020. godine s početkom u 11 sati u klupskim prostorijama odigran je 5. Vikend blic turnir u 2020. godini.

Nastupilo je 15 članova ŠK Sarajevo koji su se takmičili po Bergerovom sistemu u 15 kola i tempom od 3 minuta uz 2 sekunde dodatka po igraču za cijelu partiju. Sudio je Zlatko Miladinović, NA.

Nakon veoma uzbudljivih 98 odigranih partija prvo mjesto sa 11.5 poena iz 14 partija osvojio je majstor FIDE Muris Konjičanin uz 9 pobjeda, 5 remija i bez poraza. Na drugo mjesto plasirao se majstor FIDE Amir Hadžović sa 10.5 poena koliko je imao i majstor FIDE Željko Galić na trećem mjestu. Majstorski kandidat Eldin Bučan završio je na 4. mjestu sa 10 poena, a peti je bio Nermin Đulić sa 9 poena.

Konačna tabela je nakon 15. kola imala sljedeći izgled, a ispod tabele se nalazi link na kome možete pogledati kompletne rezultate:

http://chess-results.com/tnr517458.aspx?lan=1&art=1

3 thoughts on “Majstor FIDE Muris Konjičanin pobjednik 5. Vikend blic turnira”

  1. You’re so cool! I don’t suppose I’ve read anything such as this before. It is so nice to seek out somebody by incorporating original thoughts on this subject. Really, we appreciate you starting this up. This excellent website is one area that requires a person with a bit of originality. wurinet2.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.