Majstor FIDE Muris Konjičanin pobjednik 4. Vikend blic turnira

U nedjelju 09. februara 2020. godine s početkom u 11 sati u klupskim prostorijama odigran je 4. Vikend blic turnir u 2020. godini.

Nastupilo je 13 članova ŠK Sarajevo koji su se takmičili po Švicarskom sistemu u 7 kola i tempom od 5 minuta uz 3 sekunde dodatka po igraču za cijelu partiju. Sudio je Zlatko Miladinović, NA.

Nakon veoma uzbudljive 42 odigrane partija prvo mjesto sa 5 poena iz 7 partija osvojio je majstor FIDE Muris Konjičanin uz 4 pobjeda, dva remija i jedan poraz (od Eldin Bučana). Na drugo mjesto plasirao se upravo majstorski kandidat Eldin Bučan koji je također osvojio 5 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima.

Od trećeg do petog mjesta sa po 4,5 poena iz 7 partija plasirali su se: majstor FIDE Amir Hadžović, Salih Hasković i Ešef Korjenić.

Konačna tabela je nakon 7. kola imala sljedeći izgled, a ispod tabele se nalazi link na kome možete pogledati kompletne rezultate:

2 thoughts on “Majstor FIDE Muris Konjičanin pobjednik 4. Vikend blic turnira”

  1. Attractive element of content. I just stumbled upon your weblog, and I want to say that I have in fact enjoyed your blog posts. Anyway, I will be subscribing to your augment, or even I fulfillment, you access persistently rapidly. ios-15.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.