Najava Otvoreno prvenstvo ŠK Sarajevo “6. Memorijal Ekrem Galijatović”

Šahovski klub „Sarajevo“ organizuje „Otvoreno prvenstvo šahovskog kluba Sarajevo pod nazivom “6. Memorijal Ekrem Galijatović“ u spomen na dugogodišnjeg člana Predsjedništva šahovskog kluba „Sarajevo“ i uglednog sarajevskog advokata koji je smatran za najboljeg u oblasti privrednog prava.

Prvenstvo će se igrati u dva dijela: kvalifikacije i finale.

Kvalifikacioni turnir će se održati u periodu od 21-25. februara 2020. godine u prostorijama Kluba.

Kvalifikacioni turnir je otvorenog tipa. Upisnina je 15 KM, a upisnine su
oslobođeni članovi ŠK Sarajevo. Sistem takmičenja je Švicarski u 7 kola FIDE-varijanta, a tempo igre je 90 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez.
Kvalifikacioni turnir će biti registrovan kod FIDE za osvajanje bodova na svjetskoj rang listi.

Prva četiri takmičara stiču pravo nastupa na finalnom turniru.

Prijave za kvalifikacioni turnir se prihvataju najkasnije do 20.02.2020. godine do 20 sati.
Otvaranje kvalifikacionog turnira: u petak 21.02.2020. godine u 16 sati.

Glavni sponzori prvenstva su Advokatska/odvjetnička komora Federacije Bosne i Hercegovine i Regionalna advokatska-odvjetnička komora Sarajevo, porodica Galijatović i Peti element d.o.o.

Prijave i informacije za kvalifikacioni turnir: gosp. Zlatko Miladinović +387 61 218 894; sksarajevo1904@gmail.com

Finalni turnir će se igrati od 13-21. marta 2020. godine u prostorijama Kluba sa 12 igrača u 11 kola. Sve partije na finalu prvenstva bit će uživo online prenošene putem najprestižnijeg šahovskog portala za prijenos šahovskih partija na svijetu chess24.com.

U finalu će nastupiti među ostalima i proslavljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i osvajač srebrene olimpijske medalje velemajstor Emir Dizdarević, zatim naši gosti na ovom turniru, najperspektivniji mladi majstori FIDE iz Turske Kamer Kayra i Alparslan Isik.

Također, nastupit će direktno u finalu članovi prve ekipe ŠK Sarajevo: majstor FIDE Amir Hadžović, međunarodni majstorski kandidat Adnan Sitnić, majstorski kandidat Fahrudin Halilović i majstorski kandidat Akademik Prof.dr. Suad Kurtćehajić, te član našeg Kluba majstor FIDE Željko Galić.

Direktor turnira je Doc.dr. Haris Gekić, međunarodni majstorski kandidat, a sudije turnira su Mirza Miralem, internacionalni sudija i Zlatko Miladinović, nacionalni sudija.

Organizator ŠK Sarajevo poziva sve zaljubljenike u šahovsku igru da posjete prostorije Kluba u toku trajanja prvenstva i uživaju u borbama na 64 crno-bijela polja.

U nastavku pogledajte kompletan raspis za kvalifikacioni turnir: RASPIS KVALIFIKACIJE

1 thought on “Najava Otvoreno prvenstvo ŠK Sarajevo “6. Memorijal Ekrem Galijatović””

Leave a Comment

Your email address will not be published.