Šahisti Sarajeva najuspješniji na seniorskom pojedinačnom prvenstvu FBiH

U ponedjeljak 23.11.2020. godine u Hotelu “Lukavac” u Lukavcu završeno je 14. pojedinačno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na kojem je nastupio 41 takmičar. Šahisti našeg kluba su ostvarili veliki uspjeh. Četvorica igrača ŠK Sarajevo su se plasirali među prvih sedam.

Sasvim zasluženo trijumfovao je naš član velemajstor Emir Dizdarević sa osvojenih 6 poena od mogućih 7 i tako odbranio titulu prvaka. Drugo mjesto osvojio je također član naše prve ekipe majstor FIDE Amir Hadžović sa 5 poena, koji se uspio oporaviti nakon poraza u drugom kolu, i tako pokazao visoku psihološku spremnost na takmičenju.

Još jedan član našeg kluba majstorski kandidat Muamer Mrnđić osvojio je 5 poena i tako zauzeo 5. mjesto, a sa istim brojem poena naš majstor FIDE Muris Konjičanin zauzeo je 7. mjesto. Obojica su imali nešto slabije dodatne kriterije od ostalih igrača u grupi sa po 5 poena.

Mladi Nermin Haznadar može biti sasvim sigurno zadovoljan svojom igrom na ovom prvenstvu. Ostvario je 3 pobjede i novih 19 rejting poena. Pobjedio je u prvom kolu drugog favorita prvenstva majstora FIDE Efima Muratovića što je zaista bilo veliko iznenađenje.

Konačna tabela imala je sljedeći izgled (klikom na link ispod možete vidjeti kompletnu tabelu):

http://chess-results.com/tnr540633.aspx?lan=1&art=1&rd=7&fed=BIH&turdet=YES

Šahisti našeg kluba u potpunosti su opravdali očekivanja i nadamo se da će i u budućnosti postizati slične rezultate.

Zahvaljujemo se majstorskom kandidatu i državnom sudiji Dini Marković na fotografijama sa prvenstva.

2 thoughts on “Šahisti Sarajeva najuspješniji na seniorskom pojedinačnom prvenstvu FBiH”

Leave a Comment

Your email address will not be published.