Nihad Hodžić pobjednik 3. Vikend blic turnira

Nakon više od od 2 i po mjeseca pauze zbog pogoršanih pandemijskih uslova u nedjelju 23. maja s početkom u 11 sati u klupskim prostorijama nastavljeni su vikend blic turniri.

Nastupilo je 8 članova ŠK Sarajevo koji su se takmičili po Bergerovom sistemu u 7 kola i tempom od 5 minuta uz 3 sekunde dodatka po igraču za cijelu partiju. Sudio je Zlatko Miladinović, NA.

Nakon veoma uzbudljivih 28 odigranih partija prvo mjesto sa 5,5 poena iz 7 partija osvojio je majstorski kandidat Nihad Hodžić uz 5 pobjeda, 1 remija i jednim porazom (od Sitnić Adnana). Na drugo mjesto plasirao se majstorski kandidat Halid Strinić sa također 5,5 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima. Majstorski kandidat Fahrudin Halilović sa 3,5 poena završio je na 3. mjestu, a od 4-7. mjesta sa po 3 poena plasirali su se majstorski kandidati Adnan Sitnić i Zlatko Miladinović te majstor FIDE Senad Kamberović. Sedmo mjesto sa 2,5 poena zauzeo je mladi Faris Drino, dok je osmo mjesto zauzeo Nermin Đulić sa 2 poena.

Konačna tabela je nakon 7. kola imala sljedeći izgled, a ispod tabele se nalazi link na kome možete pogledati kompletne rezultate:

http://chess-results.com/tnr562006.aspx?lan=15&art=2

Leave a Comment

Your email address will not be published.