Najava Prvenstvo ŠK Sarajevo 2021 “7.Memorijal Ekrem Galijatović”

Šahovski klub „Sarajevo“ organizuje Prvenstvo šahovskog kluba Sarajevo 2021 pod nazivom “7. Memorijal Ekrem Galijatović“ u spomen na dugogodišnjeg člana Predsjedništva šahovskog kluba „Sarajevo“ i uglednog sarajevskog advokata koji je smatran za najboljeg u oblasti privrednog prava.

Otvaranje prvenstva predviđeno je u nedjelju 30. maja u 9 sati i 45 minuta.

Finalni turnir će se igrati od 30. maja do 05. juna 2021. godine u prostorijama Kluba sa 10 igrača u 9 kola. Tempo igre je 90 minuta po igraču uz dodatak od 30 sekundi za svaki odigrani potez. Partije sa prvenstva bit će rejtingovane za svjetsku rang listu i uživo online prenošene putem najprestižnijih šahovskih portala u Bosni i Hercegovini i svijetu: chessscout.info, chess24.com, sksarajevo.org, sah.ba, chess.com i chessbomb.com

Na Prvenstu će nastupiti majstor FIDE Amir Hadžović, majstor FIDE Muris Konjičanin, majstor FIDE Senad Kamberović, međunarodni majstorski kandidat Adnan Sitnić, majstorski kandidat Nihad Hodžić, majstorski kandidat Fahrudin Halilović, majstorski kandidat Halid Strinić i majstorski kandidat Akademik Prof.dr. Suad Kurtćehajić, te mladi talentovani članovi našeg Kluba Nermin Haznadar i Faris Drino.

Direktor turnira je Doc.dr. Haris Gekić, međunarodni majstorski kandidat, a sudije turnira su Mirza Miralem, internacionalni sudija, Zlatko Miladinović, nacionalni sudija, te Dino Marković, nacionalni sudija koji će biti zadužen za prijenos partija uživo.

Glavni sponzori prvenstva su Advokatska/odvjetnička komora Federacije Bosne i Hercegovine, Regionalna advokatska-odvjetnička komora Sarajevo, te porodica Galijatović.

Prvenstvo se radi epidemioloških mjera igra bez prisustva publike u sali za igru.

Organizator ŠK Sarajevo poziva sve zaljubljenike u šahovsku igru da online putem uživaju u borbama sarajevskih šahista na 64 crno-bijela polja.

3 thoughts on “Najava Prvenstvo ŠK Sarajevo 2021 “7.Memorijal Ekrem Galijatović””

Leave a Comment

Your email address will not be published.