Završeno ekipno prvenstvo škola u Kantonu Sarajevo

U subotu 6. novembra 2021. godine u organizaciji Šahovskog saveza Kantona Sarajevo i tehničkoj organizaciji ŠK Sarajevo, ŠK Alpong i OŠK Junior održano je ekipno šahovsko prvenstvo osnovnih i srednjih škola u Kantonu Sarajevo. Takmičenje je održano u prostorijama Richmond Park College na Ilidži.

Igralo se 5 kola u obje kategorije sa tempom igre od 15 minuta po igraču. U ekipi su nastupala 2 igrača te jedna rezerva. Sudije su bili Mirza Miralem, internacionalni sudija te Zlatko Miladinović, nacionalni sudija i Muharem Višnjić, nacionalni sudija.

Prvenstvo je svečano otvorio predsjednik Kantonalnog saveza gosp. Vahidin Omanović.

U kategoriji osnovnih škola nastupilo je 17 ekipa. Nakon 5 odigranih kola najviše uspjeha imala je prva OŠ Grbavica I sa svih 5 pobjeda. Drugo mjesto zauzela je OŠ Ćamil Sijarić sa 4 pobjede i 1 porazom, dok je treće mjesto zauzela Peta osnovna škola sa Ilidže.

Konačna tabela kod osnovnih škola imala je sljedeći izgled:

http://chess-results.com/tnr589513.aspx?lan=1

U kategoriji srednjih škola nastupilo je 14 ekipa, a najviše uspjeha nakon 5 kola imala je prva ekipa Druge gimnazije sa 4 pobjede i 1 remijem. Drugo mjesto zauzela je Srednja medicinska škola sa 2 pobjede i 3 remija, dok je treće mjesto zauzela prva ekipa Prve bošnjačke gimnazije. U dvije prvoplasirane ekipe nastupili su članovi ŠK Sarajevo koji su opravdali ulogu favorita. Konačna tabela nakon 5 odigranih kola imala je sljedeći izgled:

http://chess-results.com/tnr589510.aspx?lan=1

Šahovski klub Sarajevo se ovim putem zahvaljuje svim školama koje su učestvovale na takmičenju te posebno domaćinu školi Richmond Park College.

U nastavku možete pogledati fotografije sa takmičenja:

1 thought on “Završeno ekipno prvenstvo škola u Kantonu Sarajevo”

Leave a Comment

Your email address will not be published.