MK Muamer Mrnđić pobjednik 23. Božićnog turnira u Zenici

1. mjesto na turniru u Zenici član ŠK Sarajevo majstorski kandidat Muamer Mrnđić

Povodom Pravoslavnog praznika Božića SPKD „Prosvjeta i SPCO Zenica organizovali su tradicionalni 23. šahovski turnir u subotu 11. januara 2020. godine u šahovskom domu u Zenici. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču, a turnir se rejtingovao za svjetsku rapid rang listu. Učestvovala su 42 igrača koja su se takmičila u 9. kola po Švicarskom sistemu parovanja.

Članovi Šahovskog kluba Sarajevo imali su veoma uspješne nastupe.

Prvo mjesto i glavnu nagradu na turniru osvojio je član ŠK Sarajevo majstorski kandidat Muamer Mrnđić sa 7 poena i to bez izgubljene partije. Posebno se ističe njegova pobjeda protiv zeničkog internacionalnog majstora Gorana Trkulje.  Na drugo mjesto plasirao se također igrač ŠK Sarajevo majstor FIDE Muris Konjičanin isto sa 7 poena, ali sa slabijim dodatnim kriterijima.

2. mjesto na turniru u Zenici FM Muris Konjičanin

Izuzetan uspjeh ostvario je još jedan naš član, Samir Čamdžija, koji je izvrsnom igrom zauzeo sedmo mjesto sa samo 1 poenom manje od prvoplasiranog Mrnđića. Ostvario je čak 6 pobjeda nad igračima koji su imali od 100-300 poena viši rejting što predstavlja jedan od njegovih najboljih rezultata na rapid turnirima.

Na 23. Božićnom turniru nastupili su od naših članova i Mujo Manić koji je sa 5 poena osvojio 16. mjesto što je odličan rezultat, dok je Jandrija Rakita sa osvojena 3,5 poena zauzeo 30. mjesto što je više od njegovog očekivanog rezultata.

Konačna tabela za prvih 17. mjesta ima slijedeći izgled, a kompletnu možete pogledati na linku ispod.

http://chess-results.com/tnr506141.aspx?lan=1&art=1&rd=9&flag=30

1 thought on “MK Muamer Mrnđić pobjednik 23. Božićnog turnira u Zenici”

Leave a Comment

Your email address will not be published.