Majstor FIDE Senad Kamberović pobjednik 1. Vikend blic turnira u 2021.

Nakon više od od 2 mjeseca pauze zbog pogoršanih pandemijskih uslova u nedjelju 14. februara s početkom u 11 sati u klupskim prostorijama nastavljeni su vikend blic turniri.

Nastupilo je 9 članova ŠK Sarajevo koji su se takmičili po Bergerovom sistemu u 9 kola i tempom od 5 minuta uz 3 sekunde dodatka po igraču za cijelu partiju. Sudio je Zlatko Miladinović, NA.

Nakon veoma uzbudljivih 36 odigranih partija prvo mjesto sa 6 poena iz 8 partija osvojio je majstor FIDE Senad Kamberović uz 5 pobjeda, 2 remija i jednim porazom (od Korjenić Ešefa). Na drugo mjesto plasirao se majstor FIDE Muris Konjičanin sa 5 poena koliko je imao i majstor FIDE Amir Hadžović na trećem mjestu. Majstorski kandidat Halid Strinić završio je na 4. mjestu sa 4.5 poena, a peti je bio Nermin Đulić sa 4 poena.

Pobjednik turnira je odlučen u 8. kolu kada je u direktnom duelu majstor FIDE Senad Kamberović sa bijelim figurama savladao majstora FIDE Amira Hadžovića.

Konačna tabela je nakon 9. kola imala sljedeći izgled, a ispod tabele se nalazi link na kome možete pogledati kompletne rezultate:

http://chess-results.com/tnr549327.aspx?lan=15&art=2

4 thoughts on “Majstor FIDE Senad Kamberović pobjednik 1. Vikend blic turnira u 2021.”

  1. This is a fabulous post I saw because of its offer. It is really what I expected to see. I trust that in the future you will continue to share such a mind-boggling post. ios-15.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.