Majstor FIDE Amir Hadžović pobjednik 3. Vikend blic turnira

Najuspješniji takmičari na 3. Vikend blic turniru

U subotu 01. februara 2020. godine s početkom u 11 sati u klupskim prostorijama odigran je 3. Vikend blic turnir u 2020. godini.

Nastupilo je 15 članova ŠK Sarajevo koji su se takmičili po Bergerovom sistemu u 15 kola i tempom od 3 minuta uz 2 sekunde dodatka po igraču za cijelu partiju. Sudio je Zlatko Miladinović, NA.

Nakon veoma uzbudljivih 105 odigranih partija prvo mjesto sa 13 poena iz 14 partija osvojio je majstor FIDE Amir Hadžović uz 12 pobjeda i svega dva remija (sa Seanom Ćorovićem i Huseinom Čolpom). Na drugo mjesto plasirao se majstor FIDE Senad Kamberović sa 12,5 poena.

Na treće mjesto plasirao se majstorski kandidat Sean Ćorović sa 11 poena uz svega dva poraza. Na 3. Vikend blic turniru prikazanom igrom sve je iznenadio najstariji učesnik na turniru 80-togodišnji Husein Čolpa koji je završio na 4. mjestu sa 10 poena, a dugo je bio među vodećim igračima. Na peto mjesto plasirao se majstor FIDE Muris Konjičanin sa 8,5 poena.

Konačna tabela je nakon 15. kola imala sljedeći izgled, a ispod tabele se nalazi link na kome možete pogledati kompletne rezultate:

http://chess-results.com/tnr512405.aspx?lan=1&art=2


2 thoughts on “Majstor FIDE Amir Hadžović pobjednik 3. Vikend blic turnira”

  1. I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.

Leave a Comment

Your email address will not be published.